Uniunea Nationala A Mediatorilor Din Romania - Filiala Galati

U.N.M.R – Filiala Galati a luat fiinta in data de 17 mai 2010, avand sediul in Galati, Strada Nicolae Balcescu nr.56.

Prin actul sau de constituire, UNMR Filiala Galati si-a propus printre obiective: promovarea intereselor mediatorilor autorizati, promovarea, sprijinirea, studiul si practica medierii, popularizarea medierii in Romania, aprofundarea si intelegerea procedurii de mediere, asigurarea resurselor materiale si financiare necesare activitatii de mediere, organizarea de cursuri de mediere si de specialitate in domeniu.

In prezent, sunt inscrisi in organizatie un numar de 85 de mediatori, autorizati de Consiliul de Mediere, cat si in curs de autorizare.

In parteneriat cu furnizorul de formare SC HUMAN TOOLKIT SRL Craiova, la sediul nostru s-au desfasurat cursuri de formare, in urma carora 78 de persoane au absolvit cu rezultate excelente examenul prevazut de prevederile legale, in vederea autorizarii in profesia de mediator.

Alaturi de celelalte asociatii profesionale ale mediatorilor galateni, UNMR Galati a fost parte semnatara a protocolului incheiat cu Judecatoria Galati, protocol care ne-a ajutat sa promovam si sa sustinem medierea, ca solutie la supraaglomerarea instantelor locale.

De asemenea, reprezentantii nostri au fost invitati intr-o serie de emisiuni  ale posturilor locale de televiziune, unde au putut promova avantajele procedurii de mediere fata de justitia clasica.

In timpul scurs de la infiintare, la sediul UNMR Filiala Galati s-au incheiat un numar semnificativ de acorduri de mediere, pe care instantele galetene le-au primit cu o deschidere pe care noi o salutam si pe aceasta cale.

Pe viitor, ne propunem ca numarul membrilor nostri sa creasca, sa devenim o organizatie din ce in ce mai puternica, sa formam si in continuare o echipa profesionista, care sa promoveze interesele membrilor sai si medierea ca alternativa de  rezolvare a conflictelor.

Anca Simona Cinepa

Mediator

Presedinte UNMR Filiala Galati