Despre noi


Anca Simona Cinepa
este membru fondator, alaturi de alti doi mediatori autorizati ai  Uniunii Nationale A Mediatorilor din Romania Filiala Galati,  persoana juridica romana de drept privat, non-profit, nonguvernamentala, autonoma administrativ si apolitica.
Anca Simona Cinepa - Birou  Mediator a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare.
 Biroul este inregistrat in Registrul Formelor de Exercitare a Profesiei la pozitia 1282 din data de 23.07.2010. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 702 din 23.07.2010.

 

Descrierea activitatii noastre

Medierea a fost reglementata pentru prima data in Romania prin Legea nr. 192/2006, si reprezinta o modalitate alternativa de solutionare a conflictelor, fiind o activitate de interes public.

Persoanele fizice sau persoanele juridice pot recurge la mediere in mod voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor, convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte in materie civila, protectia consumatorului, protectia drepturilor de autor, dreptul de proprietate, comerciala, de familie, dreptul muncii.

In materie penala pot face obiectul medierii conflictele sau litigii la care urmarirea penala se declanseaza la plangerea prealabila a partii vatamate.

Procesul de mediere are ca scop stingerea sau preintampinarea unui conflict intre doua sau mai multe parti, care, cu ajutorul mediatorului, isi gasesc propriile solutii la problemele lor si ajung la un acord acceptat de parti.

Mediatorul poate fi o persoana autorizata sa profeseze aceasta activitate, in conditiile prevazute de lege.

In situatia in care partile aflate intr-un proces decid sa-si rezolve problemele prin mediere, taxa de timbru platita la instanta se restituie.

Curriculum Vitae

Articole publicate:

 - Revista "Medierea - Tehnica si Arta" Nr.2
 - Revista "Medierea - Tehnica si Arta" Nr.3
 - Revista "Medierea - Tehnica si Arta" Nr.4
 - Revista "Medierea - Tehnica si Arta" Nr.5
 - Revista "Medierea - Tehnica si Arta" Nr.6
 - Revista "Medierea - Tehnica si Arta" Nr.7

 - Revista "Medierea - Tehnica si Arta" Nr.8